GDPR og hva som har endret seg siden den kom til Frankrike

Siden ikrafttredelsen av den generelle databeskyttelsesforordningen (GDPR) i mai 2018, har det europeiske regelverket for beskyttelse av personopplysninger blitt dypt endret. GDPR er et europeisk direktiv som gjelder for selskaper og organisasjoner som behandler personopplysninger til borgere i EU. I henhold til dette direktivet er EU-organisasjoner pålagt å beskytte innbyggernes personopplysninger og informere registrerte om deres personvernrettigheter.

 

DE GDPR har betydelig utvidet og styrket rettigheter av personer som er berørt av behandlingen av data. Enkeltpersoner har nå rett til å få tilgang til, endre og slette sine personlige data. De har også rett til å nekte behandling av personopplysninger og enkelt overføre dataene deres til en annen tjenesteleverandør. Bedrifter er pålagt å respektere disse rettighetene og sikre at alle personopplysninger er beskyttet.

DE GDPR har også pålagt bedrifter og organisasjoner strengere forpliktelser om datakonfidensialitet. Organisasjoner må sette inn passende sikkerhetstiltak for å Beskytt personopplysninger av EU-borgere og må varsle tilsynsmyndighetene om datainnbrudd innen 72 timer. Organisasjoner må også overholde databeskyttelsesprinsipper, som dataminimering, begrensning og pseudonymisering, og må sikre at et høyt nivå av databeskyttelse er garantert, uavhengig av hvor data behandles.

Til slutt, den GDPR har opprettet en ny stilling i organisasjoner: Data Protection Officer (DPO). Denne stillingen er ansvarlig for å overvåke anvendelsen av bestemmelsene i GDPR og sikre at personlig informasjon EU-borgere behandles riktig.

I Frankrike ble GDPR vedtatt 1. januar 2019, og franske organisasjoner og selskaper er pålagt å overholde loven. CNIL (National Commission for Information Technology and Liberties) er myndigheten som er ansvarlig for å sikre at franske organisasjoner og selskaper overholder loven. CNIL har makt til å iverksette tiltak for å ilegge bøter og sanksjoner mot organisasjoner som ikke overholder GDPR-kravene.

GDPR er en viktig lovgivningsramme for å garantere beskyttelse av personopplysninger av EU-borgere. Det pålegger bedrifter og organisasjoner strenge forpliktelser og tilbyr alle EU-borgeres rettigheter omfattende når det gjelder datakonfidensialitet. I Frankrike er GDPR trådte i kraft 1. januar 2019 og franske organisasjoner og selskaper er pålagt å overholde loven og overholde kravene til CNIL.

Bedrifter og organisasjoner som ikke overholder GDPR-kravene kan bli underlagt straffestraff og bøter. Bøtene kan være svært høye, opptil 20 millioner euro eller 4 % av global årlig omsetning. Bøter håndheves imidlertid sjelden strengt og brukes vanligvis basert på bruddets art og alvorlighetsgrad.

Bedrifter og organisasjoner må overholde kravene til GDPR for å beskytte personopplysninger av EU-borgere. Organisasjoner må sette inn passende sikkerhetstiltak for å Beskytt personopplysninger og må varsle tilsynsmyndighetene om datainnbrudd. Bedrifter og organisasjoner må også overholde databeskyttelsesprinsipper, som dataminimering, begrensning og pseudonymisering. Til slutt må bedrifter og organisasjoner gi EU-borgere klar og tilgjengelig informasjon om deres personvernrettigheter.

Du må ansette en GDPR-advokat for å sette opp en GDPR-overholdelsesprosess og for å sikre at tiltakene som tas av bedriften din med hensyn til databeskyttelsesregelverket er effektive. EN GDPR-advokat kan også forsvare deg i tilfelle en sanksjon fra CNIL og gi deg råd om tiltakene du må sette i verk for å bli fullstendig GDPR-kompatibel.

Den opererer i dette området i hele Frankrike: Antibes, Grasse, Nice, Cannes, Cagnes sur Mer, Saint Paul de Vence, Paris, Bezons, Villepinte, Pontoise, Mont de Marsan, Bordeaux, Lyon, Marseille, Toulouse, Ile de France, Perpignan, Mont de Marsan, Rennes, Nantes, Nancy eller til og med Metz og Thionville.

Maître Zakine, doktor i juss, er advokat ved Grasse Bar.
Kontoret hennes ligger i Antibes, men hun opererer i hele Frankrike, spesielt i Bordeaux, Metz, Thionville, Strasbourg, Saint-Tropez, Paris, Ile de France, Mont de Marsan, Lyon, Lille, Marseille eller til og med hele Var-avdelingen

Mester Cécile Zakine

Om Maître Cécile Zakine

Advokat i Antibes, registrert hos Grasse Bar. Virker i hele Frankrike. Arbeidsrett, Tvister på jobb. Eiendomstvister og sameierett. Byggeproblemer (VEFA, etc.) Rask, motivert og engasjert respons. Ikke nøl med å kontakte advokaten i Antibes: Maître Zakine. eller til avtale online time for konsultasjon.
Konsultasjon mulig 45€/30 min på telefon for en første konsultasjon

Vurder denne siden!

Ta kontakt med kontoret